Payday loans

izlet-1-mIzlet nas popelje tja, kjer se nam ob poti iz osrednje Slovenije proti morju odpre pogled na prostrane gozdove Notranjske in širni razgledi prek hribovij in vmesnih dolin. Med Hrušico na severu in Čičarijo na jugu se skriva marsikaj zanimivega: skrivnostne podzemne jame, ki jih že milijone let ustvarja reka Pivka, gostoljubne vasi na sončnih terasah Brkinov in bogata dediščina, ki so nam jo zapustili pretekli rodovi. Okusne domače dobrote dajo piko na i pri spoznavanju teh krajev.

izlet-2-mCilj našega izleta je prelepi svet Krasa, ki se ponaša z mnogimi nasprotji. Od trdote kamna, ki je stoletja od domačinov zahteval pravi boj za preživetje, do mehkobe Kosovelove pesniške duše. Pot nas popelje tudi v čudovite kraške jame, ki predstavljajo drugi obraz od burje prepihanih gmajn. Vtise bo- gatega dne zberemo ob kozarcu domačega terana in drugih odličnih vin.

izlet-3-mKo te Kras enkrat osvoji, ga vedno nosiš v srcu. Želiš si ga spoznavati globlje in globlje in odkrivati nje- govo skrivnostno dušo. Tokrat se podamo v kraje, ki so najbolj kraški. Podamo se med kamnite hiše starih vasi in v stare cerkve. Pa tudi v kraške hra- me, kjer nam okušanje izvrstnih vin pokaže morda najlepše, kar se skriva v srcu te dežele. Z znamenitim pršutom potešimo lakoto in okronamo kulinarično doživetje še enega nepozabnega dne.

izlet-4-mPred časom nepoznana pokrajina – Brkini – so pravi turistični biser. Tako imenovana »zelena oaza« izžareva svoje lepote predvsem preko neokrnjene narave in prečudovitih razgledov, ki jih ponuja slemenska cesta. Po brkinskih slemenih se razprostirajo značilne vasice, na nekaterih vrhovih pa se je ohranilo nekaj srednjeveških grajskih utrdb in zanimivih starodavnih cerkva. Svojstven pečat pusti tudi tradicionalna žganjekuha z znamenitim brkinskim slivovcem. V teh krajih najdejo svoj prostor tudi najbolj zahtevni gurmani, saj jih značilna in pestra kulinarika nikakor ne more razočarati.

izlet-5-mObrobje slikovite pokrajine Brkini je lahko prav tako zanimivo kot pokrajina sama. Zaradi razgibanega kraškega reliefa je na tem območju nastala ena najzanimivejših jam – jama Dimnice. Romantičen ogled jame z ročnimi svetilkami nas ponese v prekrasen jamski svet. Ilirska Bistrica – nekoč trgovsko in mlinarsko središče – slovi kot največje mesto, ki se sonči pod obronki mogočnega Snežnika. Na nekdanjo obrt spominja Novakov mlin. Ob obisku te zares čudovite pokrajine nikakor ne moremo mimo sadjarstva in pokušine domačih sadnih dobrot.

izlet-6-mOdličen izlet je celodnevno kolesarjenje po stranskih poteh prelepe Erazmove dežele, kjer boste spoznali skrite naravne bisere skrivnostne pokrajine in spoznali izročilo, ki so ga v teh krajih pustili naši predniki.

 

izlet-7-mTako majhen  je ta svet med Snežnikom, Nanosom in Slavnikom, a hkrati tako izjemno raznolik. Nekje nas obdajajo  temačni gozdovi, drugje na prostranih gmajnah prepiha kraška burja. Danes uživamo širne razglede z brkinskih slemen, jutri nas pot zanese med čarobno okrasje kraških jam. Eno pa ostaja enako na vsakem koraku našega potovanja: ljudje odprtih src, ki nam radi ponudijo tisto, kar so se naučili pridelati od svojih dedov in si izborili s trdim delom na včasih negostoljubni zemlji.

izlet-8-mPokrajino najbolje spoznamo tako, da se vanjo po- damo peš ali s kolesom. Naši kraji ponujajo veliko možnosti za vsakogar, ki si želi svoje potovanje po- pestriti z nekaj aktivnega oddiha v neokrnjeni nara- vi. Obisku naravnih lepot in bogate dediščine tako dodajamo kratke planinske pohode in vrtenje ko- lesarskih pedal. Cilje in zahtevnost lahko izberete sami in si s tem pričarate nepozaben konec tedna.

izlet-9-mSpoznajte kraško pokrajino nekoliko drugače. Popeljite se s kolesom skozi najzanimivejše kraje in si jih drugi dan oglejte še s ptičje perspektive, ko se v tandemu spustite z enega vrhov naše čudovite pokrajine – Vremščice. Za zaključek izkusite še nekoli- ko adrenalina in si oglejte eno najlepših kraških jam kot pravi jamarji na jamarskem trekingu. S športno obarvanim tridnevnim izletom boste spoznali mar- sikatere lepote Krasa, poleg tega pa boste tudi zadovoljili svoje potrebe po adrenalinu, poskrbeli za svoje zdravje in umirili svojo dušo. Naj si vaša družba privošči nekaj drugačnega!

izlet-10-mRazgibano in slikovito območje naših krajev je tolikšno, da z nami lahko preživite ves teden. Naravne lepote, bogata zgodovina in gostoljubni prebivalci zagotavljajo, da vam ne bo dolgčas. Lahko si privoščite lagoden oddih ali pa ob spoznavanju zanimivosti naredite še kaj za svoje zdravje. Odpravite se na kratek planinski izlet ali pa se po lepote polnih vaseh zapeljite s kolesom. Po tednu dni ta del Slovenije zares spoznate in se vanj zagotovo še vrnete.

Projekt omogočili

sponzorji1evropska-komisjasponzorji2